Geen activiteiten gevonden
   

Gezocht  

  • tuingereedschap
  • natuurlijke bouwmaterialen
  • zaden en plantgoed
  • waterplanten
  • tuinstoelen en tafels
  • emmers
  • dekens
  • fijne en enthousiaste mensen
   

Repair Café en Geefplein

Komende edities in 2020 : zondag 16 februari, 17 mei, 20 september en 29 november, telkens van 13u tot 16u

IMGL7001

Wat is een Repair Café?

Repair Cafés zijn gratis, toegankelijke bijeenkomsten, waarop buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden,… aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren.RepairCafe logo Facebook

In het Repair Café leren bezoekers dat herstelling een goed alternatief voor weggooien is en dat dit alternatief ook voor hen bereikbaar is. Het Repair Café helpt zo de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Tot slot is het Repair Café ook een sociaal evenement: buurtgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Dat leidt tot nieuwe contacten in de buurt en bevordert de sociale cohesie.

Locatie : Broederschool, Nieuwstraat 17, 9190 Stekene. Er zal tegelijk ook een Geefplein georganiseerd worden.

We proberen, samen als het kan, uw kapotte spullen te repareren : een elektrisch apparaat, een computer, fiets of een kledingstuk wat vermaakt moet worden. Ook dit jaar is het weer mogelijk om scharen, messen, e.d. te laten slijpen.

Ondertussen kan u een babbeltje slaan met de andere bezoekers en genieten van een drankje. Zo is het meteen ook een café.
Reparaties zijn gratis, een vrije bijdrage is welkom voor de organisatie van het volgende Repair Café.
Bij een Geefplein kan je bruikbare spullen die in goede staat zijn een tweede leven schenken door te geven, nemen of te ruilen. Ook hier staan hergebruik, solidariteit en delen centraal.  

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/12/16/consuminderen-socialimeren

   
© ALLROUNDER